Parikan Asmara

Esuk nyuling sore nyuling

Sing nyuling arek Suroboyo

Esuk eling sore yo eling

Sing dieling-eling ora rumongso


Wetan banyu kulon yo banyu

Arep nyabrang ora ono praune

Wetan lemu kulon yo lemu

Tak timbang-timbang pada abote


Sewek parang klambine ijo

Pasang peniti ning duwur  dodho

Tiwas nyawang gak dadi bojo

Aluwung mati gak opo-opo


Sawunggaling wayange kuno

Sing digawe kayune jati

Sanajan gak eling sambangono

Ojo gawe gelaning ati


Nang Jombang kampung Sengon

Lemah geneng akeh wedhine

Najan gak seneng kirima ingon

Nek wis gak seneng opo mestine

About these ads
Tulisan ini dipublikasikan di nJawani dan tag , , , , . Tandai permalink.

25 Balasan ke Parikan Asmara

  1. masmpep berkata:

    Gegaraning wong akrami
    Dudu bandha dudu rupa
    Amung ati pawitané
    Luput pisan kena pisan
    Lamun gampang luwih gampang
    Lamun angèl, angèl kalangkung
    Tan kena tinumbas arta

    Rasanya lirik asmaradhana yang paling memikat mas. mengabadikan kekuatan asmara, menegosisasikan rasio, dan priceless. magi.

    Salam blogger,
    masmpep.wordpress.com

    • reyhan berkata:

      HADUH KIE MEH NDAMEL PARIKAN NOPO GEGURITAN???????????????????????????????????

      bedo tipis mas

  2. Abdul Cholik berkata:

    -wow..cakep banget karya leluhur ya mas
    -adem ing ati
    -thanks sudah berkunjung kemari
    -salam

  3. dedekusn berkata:

    Abdimah teu ngartos Mas, please translate to Sundanies :)

  4. guskar berkata:

    Pakdhe, saya ikutan main parikan asmara ya (asli, kangen banget karo budaya jawa) :

    kopat kapit ngiwo nengen
    kandha sengit jebul kangen

    numpak taksi mudhun solo
    ngomong benci jebul tresno

    nyangking ember kiwo tengen
    lungguh jejer nggo tombo kangen

    mlaku2 tuku srandal
    karo aku kok jual mahal

  5. bundadontworry berkata:

    kumaha iye teh, abdi enteu ngartos kitu hiks hiks
    salam

    onde mande..ngapain kesitu-situ sih

  6. bimbi berkata:

    wah,bagus-bagus pantunnya
    oya,minta izin buat meng-copy
    buat tugas bahasa jawa

    matur nuwun. .

    silahkan langsung dicopy

  7. soemarno phitex berkata:

    ngawi cak kotane,sing penting cak bukti lan nyatane….

    jagung bakarane
    tanggung akibate

  8. Rois Al Hakim berkata:

    mas, kalo ngopi pantun disini trus untuk banner ato media lain apa harus minta ijin??
    soale buagus2 nih…

    lha ini kan sama dengan ijin
    silahkan saja mas

  9. Rois Al Hakim berkata:

    bayem erine
    ayem atine

    adem uwite
    akeh duwite

  10. Bang Iwan berkata:

    Artikel yang repost yah PakDe?

    gak tahu ini kok muncul ditengah2 gimana tho yaaa

  11. Arek ITS berkata:

    Tolong parikan asmaranya diperbanyakya……
    Ak suka parikan asmaranya…..
    Lumayan parikannya bwt nembak cewek… hehehehehehe……….

    yoi mas…

  12. rqam berkata:

    sae saestu

    matur nuwun

  13. sari berkata:

    parikannya bagus….
    suka……
    hehe
    ijin buat q copy ya

    silahkan di copy

  14. betty berkata:

    tuku blankon nang malioboro
    ojo lali nyanking batik e
    dadi wong ojo mengkunu
    kok yo becik atine

    whe lhadalah….iso parikan barang koncoku iki
    matur nuwun

  15. wisanggeni berkata:

    siiipppp ,,,,,,,,,,tuku slambu neng pasar minggu,,,,,yo mung awakmu sing neng atiku,,,
    …………neng semarang golek tali……ojo semeleng lek gak neng ati………….

    mantep parikan panjenengan…matur nuwun

  16. albert hermanto berkata:

    manuk doro menclok neng dunak..
    senajan rondo iseh penak…

  17. emha55 berkata:

    Mas Cholic
    Opo sampeyan wong Jombang? tks
    Murman Hidayat
    0857.1412.7998

    iya mas, Jombang Lor, dulu SMP I lapangan bunder.

  18. kurniawan berkata:

    pakde,,q mbok di ajari bkin parikan,,,,,
    q suka bnnget m parikan,tapi ssah bwatnya,,,,
    tlong bntuannya ya,,,
    trim’s..

    mbuat parikan itu kan sama dengan membuat pantun tho mas
    nich tak kasih contoh :

    Wetan banyu kulon yo banyu
    arep nyabrang gak onok praune
    wetan ayu sing kulon yo ayu
    yak sawang-sawang podo lemune

    satu lagi yo

    Sewek parang klambi ijo
    dipeniteni nok nduwur dada
    Tiwas nyawang gak dadi bojo
    aluwung mati gak apa-apa

    itu parikan khas ludruk mas

  19. kurniawan berkata:

    klo parikan bwat nmbak cwe’ ad gk pakde?
    tlong ksih cntohnya ya…
    trim’s…

    kan kayak mbuat pantun saja tho mas

    Nang Bangkalan nonton karapan sapi
    sapi di pecut gak iso mlayu
    Ono prawan ayu merak ati
    aku kepincut gak iso turu

    tuku sepatu nang Cimanggis
    budal nang pasar kulakan duku
    rupamu ayu nek mesem manis
    arep tak lamar dadi bojoku

    gampang kan mas

  20. alby berkata:

    Kembang Suket MekarE SorE
    Ndasku Mumet MikirnE KowE

  21. alby berkata:

    NGANGGO SARUNG
    KAOS KOTANGAN
    MLEBU WARUNG
    GOLEK UTANGAN

Komentar ditutup.