Parikan Asmara

Esuk nyuling sore nyuling

Sing nyuling arek Suroboyo

Esuk eling sore yo eling

Sing dieling-eling ora rumongso


Wetan banyu kulon yo banyu

Arep nyabrang ora ono praune

Wetan lemu kulon yo lemu

Tak timbang-timbang pada abote


Sewek parang klambine ijo

Pasang peniti ning duwur  dodho

Tiwas nyawang gak dadi bojo

Aluwung mati gak opo-opo


Sawunggaling wayange kuno

Sing digawe kayune jati

Sanajan gak eling sambangono

Ojo gawe gelaning ati


Nang Jombang kampung Sengon

Lemah geneng akeh wedhine

Najan gak seneng kirima ingon

Nek wis gak seneng opo mestine

Iklan

25 thoughts on “Parikan Asmara

  1. masmpep

    Gegaraning wong akrami
    Dudu bandha dudu rupa
    Amung ati pawitané
    Luput pisan kena pisan
    Lamun gampang luwih gampang
    Lamun angèl, angèl kalangkung
    Tan kena tinumbas arta

    Rasanya lirik asmaradhana yang paling memikat mas. mengabadikan kekuatan asmara, menegosisasikan rasio, dan priceless. magi.

    Salam blogger,
    masmpep.wordpress.com

    1. reyhan

      HADUH KIE MEH NDAMEL PARIKAN NOPO GEGURITAN???????????????????????????????????

      bedo tipis mas

  2. guskar

    Pakdhe, saya ikutan main parikan asmara ya (asli, kangen banget karo budaya jawa) :

    kopat kapit ngiwo nengen
    kandha sengit jebul kangen

    numpak taksi mudhun solo
    ngomong benci jebul tresno

    nyangking ember kiwo tengen
    lungguh jejer nggo tombo kangen

    mlaku2 tuku srandal
    karo aku kok jual mahal

  3. bimbi

    wah,bagus-bagus pantunnya
    oya,minta izin buat meng-copy
    buat tugas bahasa jawa

    matur nuwun. .

    silahkan langsung dicopy

  4. soemarno phitex

    ngawi cak kotane,sing penting cak bukti lan nyatane….

    jagung bakarane
    tanggung akibate

  5. Rois Al Hakim

    mas, kalo ngopi pantun disini trus untuk banner ato media lain apa harus minta ijin??
    soale buagus2 nih…

    lha ini kan sama dengan ijin
    silahkan saja mas

  6. Arek ITS

    Tolong parikan asmaranya diperbanyakya……
    Ak suka parikan asmaranya…..
    Lumayan parikannya bwt nembak cewek… hehehehehehe……….

    yoi mas…

  7. betty

    tuku blankon nang malioboro
    ojo lali nyanking batik e
    dadi wong ojo mengkunu
    kok yo becik atine

    whe lhadalah….iso parikan barang koncoku iki
    matur nuwun

  8. wisanggeni

    siiipppp ,,,,,,,,,,tuku slambu neng pasar minggu,,,,,yo mung awakmu sing neng atiku,,,
    …………neng semarang golek tali……ojo semeleng lek gak neng ati………….

    mantep parikan panjenengan…matur nuwun

  9. kurniawan

    pakde,,q mbok di ajari bkin parikan,,,,,
    q suka bnnget m parikan,tapi ssah bwatnya,,,,
    tlong bntuannya ya,,,
    trim’s..

    mbuat parikan itu kan sama dengan membuat pantun tho mas
    nich tak kasih contoh :

    Wetan banyu kulon yo banyu
    arep nyabrang gak onok praune
    wetan ayu sing kulon yo ayu
    yak sawang-sawang podo lemune

    satu lagi yo

    Sewek parang klambi ijo
    dipeniteni nok nduwur dada
    Tiwas nyawang gak dadi bojo
    aluwung mati gak apa-apa

    itu parikan khas ludruk mas

  10. kurniawan

    klo parikan bwat nmbak cwe’ ad gk pakde?
    tlong ksih cntohnya ya…
    trim’s…

    kan kayak mbuat pantun saja tho mas

    Nang Bangkalan nonton karapan sapi
    sapi di pecut gak iso mlayu
    Ono prawan ayu merak ati
    aku kepincut gak iso turu

    tuku sepatu nang Cimanggis
    budal nang pasar kulakan duku
    rupamu ayu nek mesem manis
    arep tak lamar dadi bojoku

    gampang kan mas

Komentar ditutup.